Wednesday, May 25, 2011

Wahai wanita, FEDORA HAT dah ganti tudung


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Hi semua! Duduk nengok Lu Pikirlah Sendiri lakonan Nabil memang minta maaf laa nak cakap ye Nabil, even den bukan ler pelakon ke bekas pelakon, den nak bitahu ni der, den memang rase ejang xreti berlakon. Termasuklah Puteri Sarah tu.

Nasib la ade Meet Uncle Husin, si lan ni memberi aspirasi sungguh bila nampak dia gayakan Fedora Hat. Memang xdisangkal lagi la Im in love gila-gila dengan Fedora Hat ni. Korang tahu x F.H tu apa? Ala, topi yang Bruno Mars and The Late Micheal Jackson pakai la!



even Serena Van Der Woodsen my IKON pon pakai tau!


F.H ni korang leh laa buat research or literature review after read this article: http://en.wikipedia.org/wiki/Fedora and http://www.luvclothez.com/index.php?main_page=index&cPath=16_63_7_19_15 boleh laa baca. Kalau nak tahu lebih, google kan ada!

F.T ni memang mostly digayakan untuk musing-musim panas la, musim ujan macam Malaysia ni, orang pakai topi siap payung atau handsfree umbrella.



Tapi, walau secanggih mana pon handsfree umbrella, walau secantik mana pon pakai model kat atas tuh promote payung kepala dia, aku tetap nak pakai F.H. Arghh, pedulikan la, hujan ke, panas je, mendung ke, tsunami ke, aku nak jugak bergaya berangan ngan F.H. Siapa cakap perempuan bertudung xboleh pakai topi? Siapa cakap?


heliza dengan shawl dan F.H.


H.T. with F.H.

Whatever it is, I will struggle for this 4 months in order to make more manoy and buy anything that I ever dream! Hopefully k, doakan laa wey.
Till then, tq baca k!

2 comments: